Edustus Tyyni 2019 -kilpailussa

Frisbeegolfseura Mulligan Hooligansia edusti tänä vuonna kuusi pelaajaa Tyynessä (virallisesti Dynamic Discs Tyyni 2019 sponsored by Latitude 64).

Kisamenestys ja tulokset löytyvät sekä Metrixistä että PDGA:n sivuilta. Alla olevaan taulukkoon on koottu seuramme pelaajien tulokset. Viimeiseen sarakkeeseen on laskettu kisakierrosten keskiarvon ero kilpailuhetkellä voimassaolleeseen PDGA-ratingiin. Ja kuten väreistä voi päätellä, Gareth pelasi huomattavan korkealla tasolla muiden pelatessa lähempänä omaa, jo vakiintunutta tasoa.

Joakim sijoittui MA2-luokassa sijalle 30, luokassa oli mukana 151 pelaajaa. MA2-luokassa pelattiin:

  1. Sibbe
  2. Kartano
  3. Kivikko

Muut pelasivat MA40-luokassa ja sijoitukset 26-116. Mukana oli 140 pelaajaa. Radat olivat:

  1. Keinari
  2. Nevas
  3. Ford
Tiivistelmä kilpailun tuloksista

Joakim kertoo tunnelmistaan näin:

Sibbe, se ikuinen murheen kryyni. Kaikki alkoi triplalla. Kolmosväylältä pirkko ja loppu on historiaa. Kaikki väylä avaukset olivat hyviä, mutta sen jälkeinen tapahtui jotain ihan muuta, tais olla ihan liikaa latautumista, eikä sitä omaa suorittamista. Lopputulos eka roundi +9.

Toinen kisa päivä. Ajattelin et nyt en mieti mitään turhaa. Kartano menikin paremmin, avaukset hyviä ja jatkotkin, 7 birkkoa ja pari bogia. Lopputulos -5. Viimeinen kisa päivä Kivikko: noin 5 birkkuyritystä rautoihin, metalleihin, kakkos-nelosiksi. Lopputulos -1. Ja ainiin Kisaleiskan ykkösväylä meni takaouttiin n.15m ja väylä tais olla jotain 115m pitkä.

Gareth:

Keinukallio 1st round went great, confidence was the key and managed to play a +8 which left me in the top 20 players.

Nevas 2nd round, I was quite nervous starting here but with my trusty french caddie I started to get into the rhythm of the round. Finished with a 900 rated round and maintained my position in the top 20

Ford 3rd round, started off slowly, but managed to get my game together and keep the score a respectable +8, not my best round, but not my worst!

Tyyni 2018 didn’t go well, it was a long year of thinking about redemption… Tyyni 2019 I feel I redeemed myself, finished 26th place overall. Great tournament, great organisation, great vibes….

Tuomas V:n analyysi

Keinarissa oli ihan painajaismaista rämpimistä vanhoilla väylillä ja ehdottomasti huonoin kierrokseni. Nevas sujui paikoin navakassakin tuulessa tosi hyvin, ja kaikki lähestymiset bullseye-etäisyydellä yhtä lukuunottamatta. Paras reitattu kierrokseni ikinä (927!).

Ford alkoi hiukan tahmeasti kun seiftasin ykköseltä triplan ja kakkoselta bogi perään. Loppukierros menikin sitten ihan kivasti ja olen lopputulokseen suht tyytyväinen. Koko turnauksen ajan puttipeli oli vähän puolivillaista ja muutama alle viisimetrinen olisi voinut mennä sisäänkin.

Mutta kaiken kaikkiaan hyvä kilpailu frisbeegolfmielessä itselleni ja oletettavasti jotain opittiin. Jos laskee pelkästään eri kierrosten avausväylät, niin näiltä kolmelta ykkösväylältä sain 6 heittoa turpaan ja se on melkein neljäsosa kaikista bogeistani.

Santtu:

Keinukalliolle lähdin luottavaisin mielin. Hyvä harjoitusrundi (flex start) aiemmin samalla viikolla. Rundi alkoi heti bogilla, jota seurasi hetken aikaa hyvää par peliä. Ennen rundin puolta väliä homma meni kuitenkin vaikeaksi ja puuosumat alkoivat. Monta heittoa oli ob:lla. Ei pirkkoja ja vain muutama hyvä par. Henkisesti ja fyysisesti raskas rundi. Kolme meidän poolissa heitti saman tuloksen 75. Yksi denffasi nilkan nyrjähdettyä.

Nevaksessa oli kiva pelata. Hyvä sää ja hieno rata. Ikävästi alkoi rundi tuplabogilla. Avaus bunkkeriin. Sain yhden birdien ja hyviä paareja.

Fordille lähdin taas luottavaisin mielin. Vanha kotikenttä kuitenkin kyseessä. Täällä piti olla iskussa ja parantaa tulosta. Rundin alku meni aika huonosti. Paljon puuosumia ja epäonnistuneita draiveja. Taisi olla pikkasen yliyrittämistä. Puolessa välissä rundia alkoi peli kulkemaan. Yks birdie, hyviä paareja ja monia bogeja. Oli kuitenkin hyvä fiilis pelata koko ajan.

Kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma. Friba karnevaalin/ festarin tuntua. Pääesiintyjät veti hyvin. Tavoitteena oli parantaa viime vuoden sijoitusta, mutta näin ei tapahtunut. Ens vuonna uudestaan.

Toni lyhyesti:

Kesän odotetuin tapahtuma ja kisa. Hirveet jännittämistä ja paineita ekana aamuna koko rundin ajan, vaikka hyvin lähti peli käyntiin.Vasta kolmantena pelipäivänä pelasin omilla vahvuuksilla rennosti huonon kierroksen ilman jännitystä. Kehityin menttaalisesti ja fiilis korkealla on.

Ja viimeisenä Tuomas M:

Tämän vuoden viisi heittokertaa eivät antaneet luottavaista pohjaa kisailulle. Huolimatta ajoittaisesta sohimisesta yleisfiilis oli kuitenkin hyvä. Hauskaa oli myös törmätä saksalaisiin kisatovereihin täällä Suomessa. Olisin voinut pelata kolme kertaa Nevaksen, on se sen verran hieno!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *